HandleesAcademie | Opleiding

Ben jij net als wij nieuwsgierig wat mensen beweegt?

Wil jij mensen helpen verder te komen op hun levenspad en samen met hen onderzoeken waar talenten en valkuilen liggen?

Wellicht is de 3-jarige Opleiding Handleeskunde & Coaching dan iets voor jou!

Een opleiding met diepgang. Niet alleen helpen wij jou om je het vak eigen te maken, je leert jezelf ook tot op het bot kennen.

Na 3 jaar heb je daardoor genoeg bagage om een praktijk te starten als professioneel handlezer.Het eerste jaar van de Opleiding

Het eerste jaar van de Opleiding sta jij centraal.
We gebruiken de eigen handen als uitgangspunt, zodat je jezelf (nog) beter leert kennen. We gaan aan de slag met de basistheorie en bekijken veel voorbeelden. Om een goede handlezer te worden, heb je namelijk naast gedegen theoretische kennis, ook een flink aantal praktijkuren nodig. De laatste les van het eerste jaar vindt de 'studenten Meet&Read-dag' plaats: een boeiende dag waarin we een begin maken met het lezen van handen en je de handen van je medestudenten uitpluist. Om de lesstof nog eens goed te herhalen sluiten we af met de 'Grote HandleesQuiz'.


Aan het eind van het eerste jaar beheers je de basisbeginselen van het handlezen, en ben je in staat een korte handlezing te geven aan vrienden en bekenden.

Het eerste jaar bestaat uit 60,5 lesuren, waaronder bijzondere extra's, zoals de ‘Grote Huidpatronendag’ en de ‘Studenten Meet&Read-dag’.
Het tweede jaar van de Opleiding

In het tweede jaar van de Opleiding kijken we naar 'jij en de ander'. We verdiepen de theorie en starten na de zomer met het lezen van ingebrachte handafdrukken.
Tussendoor vindt de ‘Meet&Read’ plaats. Hierbij lees je live de handen van onbekenden, zodat je ervaring opdoet met het handlezen, kunt zien waar je staat in de Opleiding en waar je e.e.a. bij kunt schaven.

We sluiten het tweede jaar af met de ‘Jaapdag’, een bijzondere dag, waarin je alles te weten komt over het stellen van grenzen en het maken van contact.

Aan het eind van het tweede jaar beheers je de basistheorie van handlezen en kun je al een hele mooie handlezing geven.


Het tweede jaar sluit aan op het eerste jaar en heeft 66 lesuren, incl. 3 zaterdagen (Meet&Read-dag, Elementendag en de Jaapdag*).Het tweede jaar wordt afgesloten met een opdracht.
* Jaapdag: In deze superboeiende workshop gaan we kijken naar de therapeutische kant van het handlezen: manier van communiceren, het maken van contact, het stellen van grenzen, etc. etc. Deze workshop wordt gegeven door therapeut/coach Jaap Meurs.
Het derde jaar van de Opleiding

In het derde jaar maken we een verdiepingsslag, zetten we de puntjes op de i wat betreft de theorie en gaan we handen lezen, véél handen! We kijken naar thema’s als 'karma', ‘beroepskeuze’ en 'relaties'. Ook onderzoeken we hoe je kunt zien waar iemand zit in zijn/haar proces. Zijn de lessen geleerd? Of valt iemand terug in oude patronen?


Het derde jaar heeft 55 lesuren, incl. 1 zaterdag  (de Karma-dag) en wordt afgesloten met een examen (volledige handlezing).

Aan het eind van de opleiding kun je een professionele, gedegen handlezing geven en, als je daarvoor kiest, een eigen praktijk starten.


De opleiding wordt afgesloten met een examen.
Om de opleiding goed te kunnen volgen, wordt uitgegaan van 3-4 uur huiswerk per lesdag.

De opleiding praktisch

Het eerste jaar bestaat uit 60,5 lesuren, waaronder 2 zaterdagen:

de ‘Grote Huidpatronendag’ en de ‘Studenten Meet&Read-dag’.

Het eerste jaar is in de bekwame handen van Lydia Bilstra, www.handlezing.nl

Lydia heeft de Opleiding Handleeskunde & Coaching in 2018 afgerond. Vorig jaar heb ik haar gevraagd het eerste jaar van mij over te nemen en dat is ons allebei zo goed bevallen dat zij ook 2024 onder haar hoede neemt. 

Docent: Lydia Bilstra

Ellen is 1 lesdag eveneens aanwezig en vliegt af en toe binnen.Het tweede jaar sluit aan op het eerste jaar. 12 lesdagen, 66 lesuren, incl. 3 zaterdagen (Meet&Read-dag, de Elementendag en de Jaapdag*).

De Elementendag kan een Elementenweekend worden, dit in overleg met de groep. Hier komen extra kosten bij voor verblijf en maaltijden.

Docent: Ellen Duim

Het tweede jaar wordt afgesloten met een opdracht.


* Jaapdag: boeiende dag waarin we kijken naar de manier van communiceren, het maken van contact, het stellen van grenzen, etc. etc. Deze dag wordt gegeven door therapeut/coach Jaap Meurs.Het derde jaar heeft 55 lesuren, incl. de basis workshop numerologie en de 'Karma-dag' en wordt afgesloten met een examen (volledige handlezing).

Docent: Ellen Duim


Aan het eind van de opleiding kun je een professionele, gedegen handlezing geven en, als je daarvoor kiest, een eigen praktijk starten.

Aanmelding

    DE OPLEIDING 2024 ZIT VOL     


De animo voor de Opleiding Handleeskunde & Coaching is ieder jaar groter dan het aantal beschikbare plekken.

Omdat we langere tijd met elkaar onderweg zijn, vinden wij het belangrijk dat er een wederzijdse klik is. Daarom zijn er voor de opleiding 2024 kennismakingsbijeenkomsten gepland op:


• zaterdag 9 september 2023   (11.00-13.00)
• dinsdag 12 september 2023  (19.30-21.30)


Tijdens de info-bijeenkomst kunnen we elkaar ontmoeten, is er ruimte voor jouw vragen en leggen wij onze manier van werken uit.


Na de kennismaking volgt de definitieve aanmelding.*
*De uiteindelijke beslissing tot deelname ligt bij de docenten.

Nieuwsgierig naar de informatiebijeenkomst? Vraag een aanmeldformulier aan: ellen@handleesacademie.nl.

Praktisch

Locatie             mijn sfeervolle praktijk in de Amsterdamse Houthavens

Deelnemers      maximaal 12 

Lesdagen          1x per maand op donderdagLestijden          10.00 - 15.30 uur, incl. 30 minuten lunchpauze

                                  af en toe op zaterdagen: 10.30 - 16.30 uur

Investering      1e jaar 1.450 euro                                  2e jaar 1.750 euro
                                  3e jaar 1.750 euro incl. examen
De vakanties van regio Noord worden aangehouden.


Bedragen zijn inclusief 21% btw voor particulieren,
excl. btw als jouw bedrijf voor je betaalt.

Betaling in 10 termijnen is mogelijk na overleg. Per lesjaar komt hier 50 euro administratiekosten bij.


Inschrijving en betaling geschiedt per opleidingsjaar. Na aanvang van het jaar is restitutie niet meer mogelijk en dient het volledige bedrag betaald te worden.


Zin om te starten?

Vraag een aanmeldformulier aan voor de info-bijeenkomst

"Ellen geeft les op haar eigen, eigenzinnige wijze. Ze wisselt de theorie af met praktijkvoorbeelden, zodat het geleerde goed blijft hangen. De opdrachten zorgen voor verdieping van theorie en praktijk. In de les is ze oplettend, op z'n tijd een beetje chaotisch, zorgvuldig met haar studenten en schuwt zonodig ook de confrontatie niet."

"Die drie jaar zijn omgevlogen! Wat heb ik veel geleerd! Zowel over mezelf als over de ander. Vol vertrouwen start ik nu mijn eigen praktijk!"


"Wat ben jij een bijzondere juf! Zo dankbaar dat ik bij jou de opleiding heb gedaan!"


"Nee! We stoppen toch niet echt na 3 jaar??"


"Dankzij jou en de opleiding durf ik nu in het diepte te springen, mijn werk op te zeggen en mijn praktijk te starten! So excited!"

oud-studenten aan de 3-jarige Opleiding Handleeskunde & Coaching